Fagverketstudenter i sommerjobb.

I sommer har vi spurt noen av Fagverkets studenter om hvordan det har vært å ha sommerjobber i ulike byggfirmaer.

Amira Elazzouzi

Jeg har sommerjobb i HENT på kalkulasjon og innkjøpsavdelingen i Oslo. Sammen med fire andre sommervikarer har jeg sittet på kontoret på Fornebu. Her har jeg vært en del av et team og hjulpet til med anbud og tatt del i prosjekter som teamet har vunnet. Når jeg har jobbet med anbud har jeg deltatt på statusmøter, gjennomgang av skisser med ARK/RIB/Prefab, vært i kontakt med leverandør om priser og tatt ut mengder på ulike fag som føres inn i en kalkyle og innkjøpsplan.

Ute på prosjekt har jeg vært med på befaringer, avklaringsmøter og gjennomgang av fremdriftsplan. Bildet er fra et massivtreprosjekt på Lørenskog med målsetning Breeam Excellent, samt å bli et plusshus. Det er en barnehage og omsorgsboliger i ett.

Vi har hatt ukentlige teammøter og en utrolig hyggelig teammiddag. Jeg stortrives i HENT og har blitt veldig godt kjent med mange på kort tid. Her vil gjerne fortsette å jobbe! HENT har søknadsfrist i april, men anbefaler alle å søke så tidlig som mulig.

 

Vignaa Selvakumaran

I sommer har jeg jobbet for ÅF Advansia som har byggeledelse ved Det Nye Munchmuseet. Jeg har hovedsakelig vært BH-representant på byggeplassen og jobbet med SHA (HMS). Samtidig har jeg gjort fremdriftsrapportering og diverse KS ettersom prosjektet nå er i avslutningsfasen.👨🏼‍🚒

Min mentor, Tom-Arild (på bilde nr. 2), tok i sommer også over som SHA og KU – Inspektør på Nye Deichmanske Hovedbibliotek, hvor ÅFA har både bygge- og prosjektledelse. Dermed fikk jeg oppgaver med å følge opp SHA- og KU-arbeidet der.

Gjennom sommeren har jeg deltatt på flere møter med alle de ulike aktørene på de respektive prosjektene, noe som har vært svært spennende og lærerikt. I tillegg har det vært ekstra gøy å se hvordan teori og praksis faktisk kolliderer på en byggeplass! 💥

Vil anbefale å ha søknadene klare da ÅFA sommertrainee-ansettelsen allerede begynner i høst! 🙌🏾

 

Iselin Knutzen

Jeg har sommerjobb i veidekke Oslo. Jeg jobber på et boligprosjekt på Vollebekk ved Alna der det skal bygges rundt 800 leiligheter. To dager i uka er jeg ute på byggeplassen og hjelper til med forskjellige ting for å lære mer om hva som skjer ute på en byggeplass. Jeg er med på møter om drift av byggeplassen, innkjøp og planlegging av videre byggetrinn på prosjektet. Jeg gjør en del enkle mengde beregninger, innkjøpforespørsler og kontroll av ferdigstilt arbeid på byggeplassen. Veidekke sine sommerjobber har søknadsfrist i mars. (PS. Jeg har vært med å støpt betongveggen med med rød ring😁)

 

Ivana Kostavć

Denne sommeren har jeg jobbet på Veidekkes prosjekt i Oslo i Ruseløkkveien 26 hvor det har blitt holdt på med delvis riving av et gammelt bygg og restaurering av parkeringshuset som kommer til å bli til et stort kontorbygg med kjøpesenter. Bygget skal BREEAM sertifiseres og oppnå karakteren Excellent iht. BREEAM-NOR 2016. Det er spennende å følge med og se hvordan dette gjennomføres i praksis mens jeg har tatt over verneleders oppgaver i sommerferien og passer på at folk jobber på en trygg og miljøvennlig byggeplass. Dette innebærer kontakt med både underentreprenørene og byggherren, noe jeg trives veldig godt med. Fra første dag på jobb har jeg knyttet gode bånd med kollegaene mine og kommer forhåpentligvis til å fortsette å jobbe her etter sommeren. Her på bilde står jeg sammen med Erle, vår betong fordame etter å ha klatret på vår høyeste kran på 85m over bakken.

67375784_364864770838894_1589821735622934528_n

Elias Bye

Jeg har sommerjobb i Vedal, hvor vi rehabiliterer «Telegrafen» i Oslo sentrum. Her får jeg være aktivt med i produksjonen, med bl.a. å koordinere og følge opp forskjellige fag ute på byggeplassen. På første bilde er Dariuz og jeg godt fornøyde med å ha satt ut hjørner på en lecavegg, før løsninger rundt sluk i takrenna ble drøftet sammen med rørlegger, elektriker og taktekker. Ellers kan en vanlig dag bestå av å kontrollere ferdigstilte arbeider, se på tegninger og gå befaring med f.eks. RIB.
For Vedal er det viktig at vi som sommerstudenter får ta ansvar fra første dag i et trivelig arbeidsmiljø. Neste års sommerstudenter blir ofte tatt inn før jul, så ha søknaden klar!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s