Reisebrev: Utveksling til Universety of Alaska, Fairbanks!

Iselin Knutzen som går 3.klasse Byggeteknikk og arkitektur er på utveksling i USA. Fagverket er så heldig å få dele en liten smakebit av hennes eventyr på den andre siden av Atlanterhavet.


Hei! Jeg har vært på utveksling i Fairbanks, Alaska et halvår allerede og er her fortsatt for å ta mitt andre semester som utvekslingsstudent. Da jeg fant ut at jeg ville ta et år på utveksling så jeg på listen over universiteter som samarbeider med NMBU, og fant Universety of Alaska Fairbanks. Jeg har ikke angret et sekund på at jeg dro hit! Universitetet ligger i Alaskas nest største by Fairbanks, med litt over 30 000 innbyggere, og har ca. 8000 studenter. Mange tar klasser online så det føles ikke som om vi er så mange. Størrelsen på kursene du tar er som på NMBU, kjemitimene blir holdt i et auditorium og har mange deltagere, mens ingeniørfagene blir holdt i klasserom med ca. 20 mennesker. Jeg har ikke hatt noen problemer med å ta de klassene jeg vil, bare vær tidlig ute. Fairbanks ligger ca. midt i Alaska. Siden Alaska er den største staten i USA med bare 800 000 innbyggere er det store avstander mellom byene, men man kan kjøre, ta tog eller fly til Anchorage den største byen i staten hvis man vil føle litt på storbylivet.

Hvis du er glad i friluftsliv er dette stedet for deg. Naturen her er fantastisk og kan minne litt om Norge. Skolen har et utendørs klatretårn som de om vinteren gjør om til ett is tårn hvor man kan is-klatre. Universitetet har fine idrettsanlegg man kan bruke med innendørs løpebane, noe som kan være nyttig når man kommer ned til -40 grader celsius (ja det er kaldt!). Temperaturen nå i januar holder seg stort sett mellom -20 og -30 men siden luften er tørr går det helt fint å gjøre ting ute. Jeg har opplevd utrolig mye mens jeg har vært her og jeg anbefaler å dra på turer som er arrangert av the Outdoor Recreation Center på universitetet. Her kan man også leie alt av turutstyr. Jeg har vært på fjellturer og rafting, og har fått mange nye venner gjennom disse turene. En av mine favoritter med dette stedet er nordlyset. Man kan ofte se det fra campus og hvis man går litt utenfor campus får man en enda bedre utsikt. Det finnes også varme kilder man kan bade i, ca en times kjøretur unna. Universitetet har helt fantastiske langrennsløyper rett ved campus og man får gratis ski-pass til Skiland (et slalåmanlegg) gjennom universitetet. Det er også muligheter for å drive med hundekjøring.

Jeg bor på campus på et dobbeltrom, man kan bo på enkeltrom eller i leilighet, men dette er ganske dyrt. Hvis man skal bo utenfor campus er man avhengige av bil. Vi spiser stort sett lunsj og middag i kantina på campus, men man har også kjøkken tilgjengelig i doormroom-bygningene hvis man vil lage mat selv.  Det er også masse restauranter og kaffer i byen hvor man kan spise. Det eneste som er litt kjipt her er at du er avhengig av bil for å komme deg rundt i byen. Det er gratis buss for studenter, men disse går ikke om kvelden eller på søndager. Det er noen tilbud som shuffler til og fra flyplass, hokeykamper, matbutikk osv. som veier litt opp for busstidene. Det skal sies at jeg kommer meg rundt ditt jeg vil fordi alle andre rundt meg har bil og folk er snille og kjører.

IMG_1231

Jeg anbefaler og dra på utveksling hvis du har muligheten, planlegg godt i forvegen. Jeg anbefaler også University of Alaska, Fairbanks. Jeg har opplevd utrolig mye som jeg aldri ville vært foruten!

Hilsen
Iselin Knutsen, 3.klasse


Husk søknadsfristen for å søke om utveksling for Høst 2018 og Vår 2019: 1. februar! 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s